Definita cuvantului voala
VOALÁ vb. I. tr. a acoperi cu un voal; a ascunde, a umbri, a masca; (fig.) a înșela aparențele. II. refl. 1. (despre voce) a-și pierde sonoritatea și limpezimea; a se estompa. 2. (despre un material fotografic) a se înnegri ușor, a se strica datorită venirii în contact cu lumina, unei greșeli de fabricație sau folosirii unui revelator de calitate inferioară. 3. (despre o piesă de lemn sau de metal, o foaie de tablă etc.) a se deforma, a nu mai fi plană. (< fr. voiler)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu voala
INTERCALÁ vb. I. tr. A introduce ceva într-un șir, a adăuga între altele. V. insera. [< fr. intercaler, it., lat. intercalare]. Vezi definitia »
BEN BELLA, Ahmed (n. 1918), om politic algerian. Unul dintre liderii mișcării de eliberare națională algeriene. Prim-min. (1962-1965) și primul președinte (1963-1965) al Rep. Algeriene. Închis și cu domiciul forțat (1965-1980). Reîntors din emigrație în 1990. Vezi definitia »
JUBILÁ vb. I. intr. A avea o mare satisfacție, a triumfa. [< fr. jubiler]. Vezi definitia »
REAMBALÁ vb. tr. a ambala din nou. (< re1- + ambala) Vezi definitia »
alabála, s. invar. – În expresia: ce mai alabala? Apare de asemenea în unele cîntece și jocuri de copii, ca un cuvînt fără un sens anume. Arab. ‘alā bāb allāh „cu ocrotirea lui Alah”, probabil prin intermediul tc. (Lokotsch 59; Iordan, BF, I, 110). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z