Definita cuvantului voltampermetru
VOLTAMPERMÉTRU s. n. 1. instrument pentru măsurarea produsului dintre valorile efective ale intensității și ale tensiunii unui curent electric alternativ. 2. instrument fotoelectric folosit succesiv ca voltmetru și ampermetru pentru curent continuu. (< fr. voltampèremètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu voltampermetru
lucru urat ce miroase,nici unei case nu ii lipseste Vezi definitia »
SECHÉSTRU, sechestre, s. n. Măsură de asigurare ordonată de justiție sau de fisc în cazul de neplată a unei datorii, constând în sigilarea bunurilor debitorului sau în darea lor în păstrare unei a treia persoane (până la vânzarea lor silită). ♦ (Jur.) Procedură care constă în încredințarea în mâinile unei terțe persoane, a unui bun asupra căruia există un litigiu, până la soluționarea litigiului. [Var.: (înv.) secvéstru s. n.] – Din fr. séquestre, lat. sequester, -tris. Vezi definitia »
INTERVALOMÉTRU, intervalometre, s. n. Dispozitiv mecanic atașat la un aparat fotografic automat care reglează timpul dintre două expuneri succesive. – Din engl. intervalometer. Vezi definitia »
MEGOHMÉTRU s. n. instrument gradat pentru măsurarea rezistențelor în megohmi. (< fr. mégohmmètre) Vezi definitia »
RESPIROMÉTRU s. n. 1. aparat pentru măsurarea cantității de oxigen absorbite de plante sau de animale. 2. aparat care permite modificarea artificială a presiunii atmosferice, pentru adaptarea atleților la altitudini mari. (< fr. respiromètre, engl. respirometer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z