Definita cuvantului vulcanocarst
VULCANOCÁRST s. n. carst format în roci eruptive prin dizolvarea feldspatului plagioclaz de către ape. (< rus. vulkanokarst)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vulcanocarst
FABULÍST, -Ă s.m. și f. Autor de fabule. [Cf. fr. fabuliste]. Vezi definitia »
EMPIRÍST, -Ă adj., s. m. f. (adept) al empirismului. (< fr. empiriste) Vezi definitia »
POST3, posturi, s. n. 1. Interdicție de a mânca unele alimente (de origine animală) prescrisă credincioșilor de către biserică în anumite zile sau în anumite perioade ale anului. ◊ Loc. adj. De post = a) (despre mâncare) pregătit numai din alimente îngăduite de biserică; p. ext. gătit fără carne (și fără grăsimi animale); b) (despre zile sau perioade de timp) în care se postește; fig. în care se rabdă de foame. ◊ Loc. vb. A ține post = a posti. ◊ Expr. (E) mare cât o zi de post = (e) foarte mare, foarte înalt. 2. Perioadă de timp care precedă o sărbătoare și în care biserica prescrie să se postească. ◊ Postul (cel) mare = postul care precedă sărbătoarea Paștilor. ◊ Expr. Martie din post nu lipsește sau ca în martie postul, se spune despre cineva care e nelipsit dintr-un loc (de unde poate obține un profit, un avantaj). ♦ (Fam.) Abstinență. – Din sl. postŭ. Vezi definitia »
SCLAVAGÍST, -Ă adj. referitor la sclavagism, specific sclavagismului. (după fr. esclavagiste) Vezi definitia »
NUTRIȚIONÍST, -Ă s. m. f. specialist care studiază alimentația, dietetica și nutriția. (< fr. nutritionniste) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z