Definita cuvantului yankeu
YANKÉU s. m. poreclă (ironică) dată, începând cu sec. XVII, locuitorilor din nord-estul S.U.A.; (p. ext.) orice cetățean al SUA. (< engl. yankee)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu yankeu
AȘCHILEU, com. în jud. Cluj; 1.967 loc. (1991). Biserică de lemn (1801). Reșed. com. este satul Așchileu Mare. Vezi definitia »
BAIÉU s. n. bandaj al roții unei biciclete de curse conținând în anvelopă o cameră subțire de cauciuc. (după fr. boyau) Vezi definitia »
CEFEU (Cepheus), constelație din emisfera boreală, situată între constelațiile Casiopeea, Dragonul și Lebăda. Conține o stea de mărime variabilă (între 3,6 și 4,2) care a fost descoperită în 1784; este tipul clasei cefeide. Numele popular: Coasa. Vezi definitia »
CETACÉU, cetacee, s. n. (La pl.) Ordin de mamifere acvatice care cuprinde cele mai mari animale actuale, cu corpul de forma unui pește și cu membrele anterioare transformate în lopeți; (și la sg.) animal care face parte din acest ordin. – Din fr. cétacé. Vezi definitia »
CURCUBÉU, curcubeie, s. n. 1. Fenomen optic care se datorește refracției, reflexiei totale și dispersiei luminii solare în picăturile de apă din atmosferă și care are aspectul unui imens arc multicolor desfășurat pe cer. ♦ Fascicul de raze luminoase care apar uneori noaptea pe bolta cerească. 2. Plantă erbacee cu frunzele și cu tulpina păroase, cu flori mari, roșii-purpurii și cu fructele capsule (Lychnis coronaria).Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z