Definita cuvantului folclor
folclór s. n. – Totalitatea creațiilor artistice, a obiceiurilor și tradițiile populare. Engl. folklore.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu folclor
REDRESÓR, -OÁRE adj. Care redresează. // s.n. 1. Aparat pentru transformarea unui curent electric alternativ în curent continuu. 2. Sistem optic servind pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ♦ (Med.) Aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol oarecare. [Cf. fr. redresseur]. Vezi definitia »
APRINZĂTÓR, aprinzătoare, s. n. Dispozitiv care produce aprinderea unui combustibil, a fitilului unei încărcături explozive, reaprinderea unei lămpi de siguranță din mine etc. – Aprinde + suf. -ător. Vezi definitia »
ARBORICULTÓR, arboricultori, s. m. Persoană care se ocupă cu arboricultura. – Din fr. arboriculteur. Vezi definitia »
nevoitór, nevoitoáre, adj. (înv.) 1. stăruitor, zelos. 2. harnic, muncitor. Vezi definitia »
AGĂȚĂTÓR, -OÁRE, agățători, -oare, adj. s. f. I. Adj. Care (se) agață. Plante agățătoare. II. 1. s. f. Șiret sau lănțișor cusut la o haină spre a o putea atârna în cui; atârnătoare. 2. (La pl.) Grup de păsări având la fiecare picior câte două degete dispuse înainte și câte două înapoi, care le permit să se agațe cu ușurință de copaci. [Var.: acățătór, -oáre adj.] – Agăța + suf. -ător. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z