Definita cuvantului giol
giól (-luri), s. n. – La jocul de arșice, cantitatea pe care trebuie să o pună fiecare jucător. Tc. cül „totalitate” (Șeineanu, II, 188). – Der. gioală, s. f. (arșice); giolar, s. m. (jucător bun la arșice); gioli, vb. (a cîștiga cantitatea pusă în joc de fiecare jucător).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu giol
DULCÍCOL, - adj. (biol.) care trăiește în apele dulci. (< lat. dulcis, dulce + -col2) Vezi definitia »
CLORAMFENICÓL s. n. antibiotic cu spectru larg, activ în tratamentul bolilor infecțioase; cloromicetină. (< fr. chloramphénicol) Vezi definitia »
TÂRCÓL, târcoale, s. n. (În expr.) A da târcoale (sau rar, un târcol) = a se învârti în preajma cuiva sau a ceva, a umbla de jur împrejur. – Din bg. tărkalo „cerc, roată”. Vezi definitia »
ROTOCÓL, -OÁLĂ, rotocoli, -oale, s. n., adj. (Pop.) 1. S. n. Imagine, contur, figură sau corp în formă de disc, de cerc sau de inel. ◊ Loc. adv. În rotocol = în spirală. 2. S. n. Mișcare circulară; rotire, învârtire. ◊ Expr. A da rotocoale cuiva (sau la ceva)= a se învârti în jurul cuiva (sau a ceva); a jindui la cineva sau la ceva, a-i da târcoale. 3. Adj. Care are forma unui cerc; rotund. [Var.: rotogól, -oálă adj., s. n.] – Roată + ocol. Vezi definitia »
FORMÓL s. n. Soluție apoasă de formaldehidă, întrebuințată ca dezinfectant și ca antiseptic; formalină. – Din fr. formol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z