Definita cuvantului imun
imún (imúnă), adj. – Care nu poate contracta o boală infecțioasă, scutit de. Lat. immunis (sec. XIX). – Der. (din fr.) imunitate, s. f.; imuniza, vb.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu imun
Un cuvânt atât de esențial pentru limba română – să fie declarat in dexonline ca fiind de etimologie necunoscută! „Mămăligă” provine bineințeles și mai presus de orice dubiu de la cuvântul italian „meliga”, care – atâta trebuie spus, este în anumită măsură un regionalism in Italia. În orice caz, există de exemplu rețete de așa-ziși biscotti din făină de porumb – paste di meliga -, foarte populari de altfel in Italia (fiindu-le rezervat un loc în Wikipedia cu titlul ‚Paste di meliga’), unde pe primul loc din lista de ingrediente figurează „farina di meliga” care este nimic altceva decât „farina di mais”. M-aș bucura mult să văd că indicația făcută de mine în acest sens este acceptată, rectificându-se informația privind etimologia cuvântului. Cu toata stima, Pavel C. Goldenberg Traducător și interpret pentru limbile ebraică, engleză, germană, română Frankfurt am Main Germania Vezi definitia »
IMÚN, -Ă adj. Care prezintă imunitate (1). // (În forma imuno-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) imunitate”. [< lat. immunis, fr. immun]. Vezi definitia »
BULL RUN [bul-ran], pîrîu în E S.U.A. (Virginia). Aici s-au desfășurat două bătălii importante în timpul Războiului de Secesiune. În prima (21 iul. 1861) trupele federale au învins. În cea de-a doua (29-30 aug. 1862) armatele confederate, sub conducerea generalului R. Lee, au obținut o strălucită victorie. Vezi definitia »
sănătos tun expr. (d. oameni) perfect sănătos. Vezi definitia »
zăbún (înv., pop.) s. n., pl. zăbúne Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z