Definita cuvantului învești
înveștí (înveștésc, înveștít), vb. – A îmbrăca, a acoperi, a înveli, a înfășura. – Var. învește, part. învăscut. Mr. învescu, megl. anvescu, istr. mnescu. Lat. (in)vestῑre (Candrea-Dens., 898; REW 4531; DAR; cf. Șeineanu, Semasiol., 188), Înv., se păstrează încă în vorbirea pop. din Trans. de Nord (Pop, Dacor., VIII, 68) și Bucov. Conj. oscilează între formele învăsc, învesc, înveștesc. Este dublet al lui investi, vb. (a face o investiție; a bloca, a asedia), din fr. investir.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu învești
CHIPEREȘTI, com. în Țuțora, jud. Iași. Aici a fost înființată în 1764 de către domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica o manufactură de postav. Vezi definitia »
nuntí, nuntésc, vb. IV (pop.) 1. a face nuntă, a (se) căsători, a (se) cununa; a se pregăti de nuntă. 2. a se tocmi prea mult, a se târgui. 3. (despre animale) a se împerechea. Vezi definitia »
ANTI- Element de compunere însemnând „împotriva”, „în contra”, „opus”, care servește la formarea unui mare număr de substantive și adjective. – Fr. anti- (< gr.). Vezi definitia »
COMÁTI s. m. pl. Nume dat (de romani) geto-dacilor de rând. – Din lat. comati. Vezi definitia »
AȘANTI (‹ fr. {i}) s. m. Populație negridă din Ghana din grupa de limbi guineică; în evul mediu a creat statul Așanti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z