Definita cuvantului iordan
iordán s. m. – Ceremonia religioasă a sfințirii apei, pe 6 ianuarie, întru comemorarea botezului Domnului. De la Iordan, și acesta din ngr. ’Iορδάνης, sl. Iordanŭ (Tiktin; DAR; Tagliavini, Arch. Rom., XII, 188). – Der. iordăni, vb. (a stropi cu apă sfințită, de Bobotează; este obicei religios și totodată popular, care conform tradiției se ținea cu mare fast la Curtea domnească); iordănit, s. n. (obicei popular ce constă în a stropi cu apă sfințită); iordănitor (var. iordănaș), s. m. (persoană care stropește cu apă sfințită).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu iordan
BODOLÁN, bodolane, s. n. (Reg.) Os mare, ciolan. Vezi definitia »
CONVERTIPLÁN s.n. Tip de avion care poate să decoleze și să aterizeze vertical, trecând instantaneu la zborul orizontal de mare viteză; avion convertibil. [< engl. convertiplane]. Vezi definitia »
BUZDUGÁN, buzdugane, s. n. 1. Măciucă sau ghioagă de fier (cu măciulia țintuită), folosită în vechime ca armă de luptă sau ca semn al puterii domnești. 2. Plantă erbacee cu flori verzi-alburii și fructe în forma unor piramide răsturnate (Sparganium ramosum).Tc. bozdogan. Vezi definitia »
pâscán, pâscáni, s.m. (reg.) 1. șobolan. 2. pescăruș. Vezi definitia »
stolohán, stoloháni, s.m. (reg.) 1. bucată mare de piatră, de pământ etc.; bolovan, stâncă. 2. bulgăre sau cocoloș (de brânză, de caș, de unt, de sare etc.). 3. porțiune întărită la pulpa animalelor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z