Definita cuvantului luminescent
luminescént / luminiscént adj. m., pl. luminescénți / luminiscénți; f. luminescéntă / luminiscéntă, pl. luminescénte / luminiscénte

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu luminescent
ABONAMÉNT, abonamente, s. n. Convenție prin care, în schimbul unei sume, o persoană obține, pe o anumită perioadă, dreptul de a folosi anumite servicii publice, de a asista la spectacole, de a călători cu mijloace publice de transport, de a primi o revistă, un ziar etc.; (concr.) înscris care atestă această convenție; sumă plătită pentru obținerea acestui drept. Abonament la radio. – Din fr. abonnement. Vezi definitia »
VICARIÁNT, -Ă adj. 1. (biol.; despre specii) care se substituie reciproc, trăind în areale diferite. 2. (despre un organ anatomic) capabil de a compensa insuficiența unui alt organ. (< fr. vicariant) Vezi definitia »
INCOMODÁNT, -Ă adj. care incomodează. (< fr. incommodant) Vezi definitia »
VIVÁNT, -Ă adj. (Rar) Viu, animat. ◊ Tablou vivant = scenă reprezentând un grup de persoane care stau într-o anumită poziție și atitudine pentru a sublinia o semnificație specială. [< fr. vivant]. Vezi definitia »
FOTOELEMÉNT s.n. 1. Sursă de curent electric, în care energia unei radiații luminoase este transformată în energie electrică. 2. Aparat foarte sensibil pentru măsurat intensitatea razelor ultraviolete. [Cf. fr. photoélément]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z