Definita cuvantului buchini
BUCHINÍ, buchinesc, vb. IV. Tranz. și intranz. (Rar) A buchirisi. – Din buche (după fr. bouquiner).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu buchini
BĂBENI 1. Com. în jud. Sălaj, pe Someș; 2.524 loc. (1991). Expl. de calcare. 2. Com. în jud. Vîlcea; 8.287 loc. (1991). Expl. de petrol. Cherestea; panificație. Fabrică de nutrețuri combinate. Hidrocentrală. Stație de c. f. Vezi definitia »
CIOBĂNÍ, ciobănesc, vb. IV. Intranz. A fi cioban, a sluji ca cioban. ♦ Refl. A se face cioban. – Din cioban. Vezi definitia »
slovení, slovenésc, vb. IV (înv.) 1. a citi cu greu, pronunțând literă cu literă sau silabă cu silabă; a silabisi. 2. (reg.; în forma: slomni) a îngăima; a șopti. 3. (reg.) a încerca să învețe; a începe să priceapă. 4. (reg.; despre melodii, cântece etc.) a încerca să descifreze sau să deprindă. 5. (refl.; reg.; în forma: slomni) a se zvoni, a se anunța. 6. (fig.; reg.; despre lumină, culori, în forma: slomni) a apărea treptat; a miji; a se distinge cu greutate. 7. a bănui; a dibui. Vezi definitia »
ARVUNÍ, arvunesc, vb. IV. Tranz. (Pop.) A aconta. ♦ Refl. (Rar) A se angaja în slujba cuiva. ♦ Refl. A se înțelege cu cineva. [Var.: arvoní vb. IV] – Din arvună. Vezi definitia »
juvení (juviní), juvenésc, vb. IV (reg.) 1. a se inflama (la încheieturi) din cauza mersului. 2. a (se) roade, a (se) jupui. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z