Definita cuvantului nescaiva
NESCAIVÁ adj. nehot. invar. v. niscaiva.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nescaiva
RECIDIVÁ vb. intr. 1. (despre o boală) a se manifesta din nou după vindecare; a reveni. 2. a săvârși o recidivă (2). (< fr. récidiver) Vezi definitia »
1. Va scriu in legatura cu etimologia cuvantului „ghes”. Sunt convins ca vine din limba romani, unde „ges” (citit cu ghe de la ghete sau gheorghe) inseamna inima. Practic, „a da ghes” pt a efectua o actiune, a da un imbold capata sensul clar de a „a-i da viata pt (a face) ceva”. 2. Cred ca ar trebui adaugata si expresia „a-i da (cuiva) inima ghes”, mai ales in varianta ei negativa, tautologica ce-i drept ;-) („nu-mi da inima ghes” = „nu ma trage inima, n-am chef de...”) Va multumesc, Marian Enache un rom si un copywriter in acelasi timp :-) Vezi definitia »
DEZACTIVÁ vb. I. tr. 1. A trece în stare inactivă particulele active ale unei substanțe. 2. A îndepărta substanțele radioactive de pe tehnica de luptă, de pe îmbrăcăminte etc. [Cf. fr. désactiver]. Vezi definitia »
CINEVÁ pron. nehot. Un om oarecare (dintre mai mulți), o persoană pe care n-o cunoaștem (sau care nu trebuie sau nu vrem să fie numită); oarecine, careva, cinevași. ♦ (Fam.; purtând accentul în frază) Un om de valoare, de seamă. [Gen.-dat.: cuiva] – Cine + va. Vezi definitia »
BACLAVÁ, baclavale, s. f. Prăjitură preparată din foi de plăcintă, nuci sau migdale și miere sau sirop de zahăr. – Din tc. baklava. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z