Definita cuvantului juli
julí (julésc, julít), vb. – A răni ușor, a zdreli. – Mr. julesc, julire, megl. dejulés. Sl. *žuliti, cf. sl. sŭžuliti „a tăia”, bg. zŭljă, sb., cr., slov. žuliti (Cihac, II, 161; DAR). – Der. julitură, s. f. (rană ușoară, zdrelitură).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu juli
CĂȚELÍ, pers. 3 cățelește, vb. IV. Refl. 1. (Pop.; despre cățele, lupoaice, vulpi) A se împerechea. 2. (Reg.; despre răni și bube) A se lăți, a se întinde. – Probabil lat. catullire (influențat de cățel, cățea). Vezi definitia »
PACIÚLI s. f. invar. Plantă erbacee labiată din regiunile tropicale, din frunzele căreia se extrage un ulei eteric cu parfum puternic (Pagostemon patchouly); p. ext. parfum care se fabrică din acest ulei. [Var.: paciúlie s. f.] – Din fr. patchouli. Vezi definitia »
RESTABILÍ vb. I. tr. 1. a stabili din nou, a aduce în starea în care a fost la început sau în alta mai bună. 2. a stabili, a reconstitui (un cuvânt, un text). II. refl. a se întrema, a se înzdrăveni. (după fr. rétablir) Vezi definitia »
ARBORE-RALLI, 1. Zamfir C.A.R. (1848-1933, n. Cernăuți), militant socialist și publicist român. A contribuit la răspîndirea ideilor socialismului în România. 2. Ecaterina Z.A.-R. (1873-1937, n. Baix-Elveția), medic, publicist socialist român. Fiica lui A.R. (1). Lucrări de medicină socială. Vezi definitia »
ZOLÍ, zolésc, vb. IV. 4. Tranz. A spăla lână. ♦ Intranz. Zolea la fântână. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z