Definita cuvantului pălan
pălán s. n. (pl. pălanuri)

Sursa: DMLR
Cuvinte ce rimeaza cu pălan
ALGERIÁN, -Ă, algerieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Algeriei sau poporului ei, privitor la Algeria sau la poporul ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Algeriei. – După fr. algérien. Vezi definitia »
PIROTEHNICIÁN s.m. Specialist în pirotehnie. [Pron. -ci-an, pl. -ieni. / < fr. pyrotechnicien]. Vezi definitia »
CUMÁN, -Ă, cumani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană aparținând unei populații de neam turcic care, migrând dinspre est, în sec. XI s-a așezat pe teritoriul țărilor românești, unde, în parte a fost asimilată de populația românească. 2. Adj. Care aparține cumanilor (1), privitor la cumani. – Din fr. Cumanes. Vezi definitia »
SINTACTICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în sintaxă. (< fr. syntactician) Vezi definitia »
ROXOLÁN, -Ă, roxolani, -e, s. m. și f. (La pl.) Nume dat unor triburi sarmatice existente la începutul secolului I la răsărit de Prut, care au atacat provincia romană Moesia, au fost aliați cu Decebal în timpul campaniei romane împotriva statului dac (101-102) și au fost supuși de goți la mijlocul sec. III; (și la sg.) persoană care făcea parte din aceste triburi. – Din lat. Rhoxolani, fr. Roxolans. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z