Definita cuvantului sigurarisit
SIGURARISÍT adj. v. sigurarisi. [DAR]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu sigurarisit
NORÍT s. n. rocă din familia gabrourilor, cu structura grunțuroasă, conținând plagioclaz și, uneori, olivină. (< fr. norite) Vezi definitia »
APATÍT (‹ fr. {i}) s. n. Fosfat tricalcic natural, de culoare verde smarald, întîlnit ca mineral accesoriu, în rocile magmatice, în pegmatite și în zăcămintele hidrotermale filoniene. Se prezintă sub formă de mase granulare, compacte, fin cristalizate. Este utilizat la separarea îngrășămintelor fosfatice, la fabricarea chibriturilor și ca liant ceramic pentru abrazivi. Vezi definitia »
COJÍT, -Ă, cojiți, -te, adj. 1. (Despre legume, fructe etc.) Care a fost curățat de coajă. 2. (Despre piele) de pe care s-au luat sau au căzut coji; descuamat. 3. (Despre pereți și despre varul sau tencuiala de pe pereți) Degradat (la suprafață) prin umflare, crăpare etc. din cauza condițiilor de mediu; coșcovit, scorojit. – V. coji. Vezi definitia »
RODONÍT s. n. silicat natural de mangan, uneori și de calciu, roz-cenușiu, pentru obiecte decorative etc. (< fr. rhodonite) Vezi definitia »
ȘPĂCLUÍT, -Ă, șpăcluiți, -te, adj. Răzuit, netezit cu șpaclul. – V. șpăclui. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z