Definita cuvantului libadea
libadeá (libadéle), s. f. – Mantou, pardesiu oriental. Tc. libade (Șeineanu, II, 236; Lokotsch 1317), cf. bg., sb. lebade. Sec. XVIII. înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu libadea
căpceá s.f. (reg.) căuș (din lemn pentru băut apă). Vezi definitia »
SAFTEREÁ, safterele, s. f. Plantă erbacee cu frunzele de culoare verde-cenușie, cu florile purpurii și cu fructul globulos (Fumaria officinalis). [Var.: (reg.) seftereá s. f.] – Din ngr. safterés. Vezi definitia »
sfirigeá, sfirigéle, s.f. (înv.) manta ori pelerină din stofă fină și subțire sau din mătase, purtată odinioară de boieri sau de soțiile lor peste îmbrăcămintea obișnuită; feregea. Vezi definitia »
ARGEÁ, argele, s. f. (Pop.) 1. Război de țesut. ♦ Nume dat celor două scânduri care unesc în sens transversal extremitățile războiului și pe care stau femeile când țes. 2. Mică construcție de scânduri în care se așază, vara, războiul de țesut. 3. Acoperiș. 4. Fiecare dintre grinzile de lemn fixate de o parte și de alta a unei plute, pentru a ține strânse lemnele care o compun. Vezi definitia »
1. unitatea structurala a osului. 2. este reprezentat de un canal (canal Havers) in care se gasesc tesut conjunctiv lax, vase sangvine si limfatice, nervi – in jurul caruia se dispun concentric 5-30 lamele osoase reprezentate de substanta fundamentala mineralizata. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z