Definita cuvantului limonadă
limonádă (limonáde), s. f. – Băutură de lămîie. – Mr. limunadă. Fr. limonade (în mr., din it. limonata, ven. limonada), cf. tc. limonata, ngr. λεμονάδα. – Der. limonadier, s. m. (vînzător de limonadă), din fr., cu var. înv. limongiu, lemongiu, limonagiu, s. m. (vînzător de limonadă), sec. XVIII, din tc. lemonci; limoniu, adj. (gălbui, ca lămîia), din tc. limoni.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu limonadă
CULMINĂRÍȚĂ s. f. (Reg.) Pânză lungă și lată țesută în diferite culori, cu care se împodobesc pereții caselor țărănești pe lângă tavan. – Et. nec. Cf. culme. Vezi definitia »
POVÁRNĂ, poverne, s. f. (Reg.) Instalație rudimentară pentru fabricat rachiu sau spirt; velniță; p. restr. cazan în care se fabrică spirt sau rachiu; clădire în care se află această instalație. – Din sl. povarĩnja „bucătărie”. Vezi definitia »
SOLFATÁRĂ s.f. Emanație de gaze de natură vulcanică, conținând o mare cantitate de bioxid de sulf, de hidrogen sulfurat și mici cantități de vapori de apă. [< it. solfatara, cf. fr. solfatare]. Vezi definitia »
ANGELÍNĂ s. f. (Bot.) Angelica. – Din angelică (cu schimbarea de suf.). Vezi definitia »
cáună (-ne), s. f. – Mină. Origine incertă. După Pușcariu 324 și DAR, de la un lat. *cavina, de la cavus „gol, scobitură”. DAR pare a identifica acest cuvînt cu caulă, s. f. (ponton). Eset posibil să fie vorba de o var. de la găunos vezi cuvîntul. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z