Definita cuvantului semimobil
SEMIMOBÍL adj. v. GRATIE. Fiecare dintre vergelele care se așază (paralel) în tocul (sau în fața) ușilor, ferestrelor, vitrinelor etc., alcătuind împreună un ansamblu fix sau semimobil, care servește ca măsură de siguranță sau ca motiv arhitectonic. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu semimobil
INVULNERÁBIL, -Ă adj. Care nu poate fi rănit; (p. ext.) care nu poate fi atins, lovit, învinuit în nici un fel. [Cf. lat. invulnerabilis, fr. invulnérable]. Vezi definitia »
-STÍL2 elem. stilo-. Vezi definitia »
PRACTICÁBIL, -Ă, practicabili, -e, adj. 1. Care poate fi pus în practică, care este realizabil; de care te poți folosi în mod concret. 2. Pe unde se poate umbla sau trece cu ușurință; accesibil. ♦ (Substantivat, n.) Element de decor constând dintr-un podium mobil, folosit pentru a realiza pe scenă impresia unei diferențe de nivel (un dâmb, un balcon etc.) și pe care se poate circula; platformă mobilă pe care șunt instalate luminile și camerele de luat vederi care înregistrează un spectacol, o scenă de film etc. – Din fr. praticable (după practică). Vezi definitia »
INIMITÁBIL, -Ă, inimitabili, -e, adj. Care nu poate fi (ușor) imitat; neimitabil. – Din fr. inimitable. Vezi definitia »
ORIENTÁBIL -Ă adj. care poate fi orientat. (< fr. orientable) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z