Definita cuvantului nigerian
NIGERIÁN, -Ă, nigerieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Nigeriei sau este originară de acolo; (la m. pl.) popor, națiune care locuiește în Nigeria. 2. Adj. Care aparține Nigeriei sau nigerienilor (1), privitor la Nigeria sau la nigerieni. [Pr.: -ri-an] – Nigeria (n. pr.) + suf. -an.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nigerian
BAIKALIAN, ciclu geotectonic desfășurat la sfîrșitul Cambrianului inferior, care a afectat și formațiuni ale Proterozoicului superior. Efectele structurale sînt evidențiate în Asia și Europa de Est (inclusiv în Dobrogea de Nord). Vezi definitia »
PRESPÁN, prespanuri, s. n. Carton fabricat din mai multe straturi de celuloză, impregnat cu ulei sau cu lac și satinat, care se folosește ca izolant în electrotehnică, în poligrafie etc. [Var.: preșpán s. n.] – Din fr. presspahn, germ. Presspan. Vezi definitia »
alexăndrineán (referitor la Alexandria) adj. m., s. m., pl. alexăndrinéni; adj. f. alexăndrineánă, pl. alexăndrinéne Vezi definitia »
BANÁN, banani, s. m. Plantă tropicală arborescentă cu frunze late și lungi, cu fructe comestibile care cresc în ciorchini mari; bananier (1) (Musa paradisiaca). – Din banană (derivat regresiv). Vezi definitia »
SUBSPONTÁN, -Ă adj. (despre plante) menționat, dezvoltat într-o regiune nouă. (după fr. sub-spontane) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z