Definita cuvantului mandanea
mandaneá (mandanéle), s. f. – Bandă de la masa de biliard. Tc. mandane (Candrea; Scriban). După Loebel 61 și Lokotsch 1390, din tc. mandar „zăvor”, care pare mai puțin probabil.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu mandanea
strânsureá, strânsuréle, s.f. (reg.) 1. trifoiaș (cu flori galbene). 2. (în forma: strâmsurea) plantă erbacee din familia rozaceelor, cu frunze compuse din trei foliole și cu flori galbene; sclipeț. Vezi definitia »
determinarea persoanelor chemate sa dobandeasca patrimoniul unei persoane fizice decedate Vezi definitia »
a se prăpădi cu firea expr. 1. a-și da foarte mare osteneală, a face eforturi deosebite. 2. a-și face foarte multe griji, a se consuma. Vezi definitia »
PURCEÁ, -ÍCĂ, purcele, s. f. 1. Puiul de sex feminin al scroafei; p. gener. scroafă (tânără). ◊ Expr. (Fam.) A lua purceaua de coadă (sau de nas) = a se îmbăta. 2. (Art.) Numele unui joc de copii la care unul dintre jucători împinge cu un baston o minge, o bilă, un os etc., în timp ce ceilalți jucători caută să-i împiedice cu bastoanele trecerea; p. restr. minge, popic etc. care servește la acest joc. – Lat. porcella. Vezi definitia »
presuceá, presucéle, s.f. (reg.) bucată de lemn prevăzută cu un cârlig metalic, care ajută la împletirea nojițelor pentru opinci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z