Definita cuvantului mear
meár (-re), s. n. – Taxă, tarif. Sl. mĕra „măsură”. Cuvînt înv., lipsește în dicționare; cf. în doc. de la 1766; ucenicul să dea mearul un ort starostelui. Cf. merță.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu mear
CVADRILOCULÁR, -Ă adj. (Bot., anat.) Divizat în patru loji sau patru camere. [Cf. fr. quadriloculaire]. Vezi definitia »
OSCÁR s.n. Premiu cinematografic acordat de Academia Statelor Unite și constând dintr-o statuetă de aur, care se atribuie anual, la Hollywood, celor mai mari talente ale anului. [< fr., it., engl. oscar < Oscar – nume cu etimologie bazată pe un echivoc: secretarul Academiei, văzând omul care purta statueta, îl luă drept propriul său unchi, Oscar, pe care îl aștepta; un ziarist care l-a auzit spunând: „Iată-l pe Oscar”, anunță că premiile se numeau Oscar]. Vezi definitia »
ANTICÁR1 adj. invar. Antitanc. – Din anti- + car [de luptă] (după fr. antichar). Vezi definitia »
BUMBĂCÁR, bumbăcari, s. m. Lucrător care se ocupă cu scărmănatul și torsul firelor de bumbac (2); negustor de țesături de bumbac. – Bumbac + suf. -ar. Vezi definitia »
VESTIÁR, vestiare, s. n. Garderobă (într-o clădire publică). ♦ Mică încăpere la intrarea într-o locuință, unde se lasă paltoanele, pălăriile etc. ♦ Încăpere într-un spital sau într-o întreprindere unde se lasă hainele în păstrare sau se îmbracă echipamentele de protecție. [Pr.: -ti-ar] – Din fr. vestiaire. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z