Definita cuvantului meni
mení (menésc, menít), vb.1. A proroci, a dori. – 2. A fermeca, a vrăji. – 3. A destina, a predestina. – 4. A deochea, a aduce nenoroc prin fapte de magie. – 5. A amenința, a gesticula. Sl. mĕniti „a aminti, a zice”, mai curînd decît sl. mineti „a gîndi” (Tiktin). Der. din gr. μηνύω „a anunța” (Cihac, II, 675) este improbabilă.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu meni
CIONDĂNÍ, ciondănesc, vb. IV. Refl. recipr. (Fam.) A se certa cu cineva pentru nimicuri fără a-și spune vorbe grele, a se împunge cu vorba; a se ciorovăi. ♦ Tranz. A certa pe cineva în mod repetat sau insistent. – Cf. săs. schänden. Vezi definitia »
BECIUANI ({i}) s. m. pl. Popor de rasă negridă din grupul de limbi bantu; formează majoritatea populației din Botswana. B. mai trăiesc în republica Africa de Sud și în Zimbabwe. Vezi definitia »
BOLOVĂNÍ, bolovănesc, vb. IV. Refl. (Rar, despre nori) A se îngrămădi ca niște bolovani. ♦ Tranz. (În expr.) A bolovăni ochii = a holba, a căsca ochii. – Din bolovan. Vezi definitia »
BOCCHERINI, Luigi (1743-1805), violoncelist și compozitor italian. Influențat de Școala de la Mannheim, este unul dintre precursorii clasicismului vienez. Simfonii, concerte pentru vioncel, lucrări pentru formații de cameră, muzică de scenă, piese vocale și vocal-simfonice. Vezi definitia »
CHELONIÉNI s.m.pl. Ordin de reptile din care fac parte animale cu corpul închis într-o carapace osoasă; (la sg.) reptilă din acest ordin. [Pron. -ni-eni, sg. chelonian. / < fr. chéloniens, cf. gr. chelone – broască]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z