Definita cuvantului monic
MONÍC, monice, s. n. (Reg.) Dâmb mic; movilă.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu monic
BRITÁNIC, -Ă, britanici, -e, adj., s. m. și f. Englez. – Fr. britannique. Vezi definitia »
ORGIÁSTIC adj. Referitor la dezlănțuirile pasionale pe care le implicau unele culte mistice din antichitate; orgiac. ♦ (Fig.) Extraordinar. [Pron. -gi-as-. / < fr. orgiastique]. Vezi definitia »
ENERGÉTIC, -Ă, energetici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Privitor la producerea și la folosirea diferitelor forme de energie. ◊ Sistem energetic = ansamblu de instalații organizat unitar în scopul producerii, transmisiunii și distribuției energiei electromagnetice pe un anumit teritoriu. 2. S. f. Ramură a fizicii care studiază fenomenele produse în sistemele fizice din punctul de vedere al transformărilor de energie dintr-o formă în alta; ramură a tehnicii care se ocupă cu studiul surselor și al posibilităților tehnico-economice de exploatare și de utilizare a diferitelor forme de energie. – Din fr. énergétique. Vezi definitia »
BECÍSNIC, -Ă, becisnici, -ce, adj., s. m. și f. (Pop.) 1.(Om) vrednic de compătimire, lipsit de personalitate, de inteligență și de energie; ticăit2. 2. (Om) debil, slăbănog, neputincios, bolnăvicios. [Var.: bicísnic, -ă adj., s. m. și f.] – Din sl. bečistĩnikŭ. Vezi definitia »
SIMPÁTIC, -Ă adj. 1. care inspiră simpatie; atrăgător. 2. cerneală ~ă = cerneală care, după ce s-a scris cu ea, nu devine vizibilă decât în urma tratării cu diferite chimicale sau cu ajutorul căldurii. 3. sistem nervos ~ sau (s. n.) marele ~ = parte a sistemului nervos care reglează funcțiile vegetative. (< fr. sympathique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z