Definita cuvantului mistragancă
mistragáncă s. f. – Varietate de oaie. – Var. mistrugancă. Probabil deformație a rus. Astrachanskii „din Astrakan”. După Candrea, ar fi un der. din mistreț.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu mistragancă
MIELOCITÓZĂ s.f. (Med.) Prezență anormală a mielocitelor într-un țesut sau într-o umoare a organismului. [Pron. mi-e-. / < fr. myélocytose]. Vezi definitia »
tóflă s.f. (reg.) cizmă sau opincă ruptă. Vezi definitia »
INCONSISTÉNȚĂ s.f. 1. Lipsă de consistență, de soliditate. 2. (Log.) Proprietate a unor expresii de calcul logic de a fi false în orice interpretare. [Cf. fr. inconsistance]. Vezi definitia »
FÉNTĂ1, fente, s. f. (Sport) Procedeu tehnic care cuprinde un complex de mișcări, executat rapid, în scopul inducerii în eroare a adversarului și al obținerii unui avantaj asupra acestuia. – Din fr. feinte. Vezi definitia »
RITORNÉLĂ s. f. 1. fragment de muzică instrumentală cu caracter de refren care încadrează cântul în piesele strofice sau dansurile în muzica de dans. 2. vers sau grup de versuri repetate la intervale regulate într-o poezie. ◊ poezie de trei versuri, ultimul rimând cu primul. (< it. ritornello, fr. ritornelle) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z