Definita cuvantului wattoră
watt-óră (watt-o-) s. m., g.-d. art. wáttului-óră; pl. wați-oră; simb. Wh

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu wattoră
SALBÁNDĂ s.f. (Geol.) Zonă de contact între un filon și roca pe care o străbate. [< fr. salbande, cf. germ. Sahlband]. Vezi definitia »
PERSIÁNĂ s. f. oblon la ferestre din scândurele dispuse orizontal pe un cadru și putând fi apropiate sau depărtate după voie; jaluzea. (< fr. persienne) Vezi definitia »
BLOCÁDĂ, blocade, s. f. Ansamblu de măsuri destinate izolării unui oraș, a unui stat sau a unui grup de state. ◊ Blocadă economică = izolare a unei țări sau a unui grup de țări, întreprins de o altă țară sau de alte țări, în scopul subminării economiei naționale a primelor. – Din germ. Blockade. Vezi definitia »
pojíță (-țe), s. f. – Piele de oaie argăsită și fără păr, pe care o poartă ciobanii iarna, între obială și opincă. Sl. (bg., sb.) žica (› jiță) cu pref. podŭ „pe sub”. Este probabil dubletul lui pojghiță, s. f. (membrană, pieliță; strat subțire), pe care Scriban îl lega greșit de ceh. pošvice „teacă”. Vezi definitia »
SÁTIRĂ, satire, s. f. Scriere în versuri sau în proză în care sunt criticate defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societății, cu intenții moralizatoare; p. gener. scriere sau discurs cu caracter batjocoritor, mușcător. ♦ Categorie estetică din sfera comicului, care critică cu violență și caricatural pe cineva sau ceva. [Acc. și: satíră] – Din fr. satire, lat. satira. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z