Definita cuvantului wattormetru
wattormétru (wat-tor-me-tru / watt-or), s. n., art. wattormétrul; pl. wattormétre

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu wattormetru
CUMẮTRU, -Ă, cumetri, -e, s. m. și f. 1. Nașul sau nașa în raport cu părinții copilului botezat ori cu alte rude. 2. Termen de adresare la țară între bărbați și femei de aceeași vârstă (sau mai în vârstă). ♦ (În basme, în fabule) Termen de adresare în lumea animalelor. ♦ P. ext. (Fam.) Bărbat sau femeie. – Din sl. kŭmotra. Vezi definitia »
TORSIOMÉTRU s. n. 1. instrument pentru măsurarea deformației la torsiune a diferitelor metale. 2. aparat pentru determinarea rezistenței hârtiei la torsiune. 3. instrument pentru determinarea numărului de răsuciri pe o anumită lungime a unui fir textil. (< fr. torsiomètre) Vezi definitia »
varmétru (-me-tru) s. n., art. varmétrul; pl. varmétre Vezi definitia »
ACTINOMÉTRU s.n. 1. Aparat pentru măsurarea intensității radiațiilor solare sau a altor surse de energie radiantă. 2. Exponometru. [< fr. actinomètre, cf. gr. aktis – rază, metron – măsură]. Vezi definitia »
TÁRTRU, tartruri, s. n. 1. Sediment care se depune pe pereții butoaielor cu vin nou; tirighie. 2. Substanță calcaroasă de culoare gălbuie sau negricioasă, care se depune uneori pe coroana dinților. – Fr. tartre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z