Definita cuvantului mraniță
mrániță (-țe), s. f. – Băligar, pămînt îngrășat. Origine îndoielnică. Pare der. din sl. (bg.) chrana „aliment” cf. hrană și bg. hranen „îngrășat”. Der. dintr-un sl. *mranica (Scriban) nu este convingătoare. În Munt.Der. mrănița, vb. (a îngrășa, a pune bălegar); mrănițos, adj. (îngrășat).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu mraniță
LITISPENDÉNȚĂ s.f. (Jur.) Situație în care două instanțe diferite de același grad au fost sesizate să soluționeze același caz. [< germ. Litispendenz, cf. fr. litispendance]. Vezi definitia »
CADÉNȚĂ, cadențe, s. f. 1. Repetare regulată a unei mișcări; ritm. ◊ Loc. adv. În cadență = cu mișcări repetate la intervale egale. ♦ Numărul de lovituri pe care o armă de foc îl trage pe minut. 2. Succesiune ritmică a unor unități în muzică și în poezie. ♦ Succesiune de armonii care formează partea finală a unei compoziții muzicale. ♦ Pasaj mai mare de virtuozitate solistică, situat de obicei la finalul unui concert. – Fr. cadence (< it.). Vezi definitia »
ráznă, rázne, s.f. (pop.) 1. răzlețire, împrăștiere; deviere, divagare. 2. felie de măr. Vezi definitia »
PARAFÉRNĂ, paraferne, s. f. Avere care aparține soției căsătorite în regim dotal și asupra căreia soția își păstrează drepturile de administrare și de folosință. – Din ngr. paráferna. Vezi definitia »
ASCARIDIÓZĂ, ascaridioze, s. f. Boală parazitară provocată de diferite specii de limbrici. [Pr.: -di-o-] – Din fr. ascaridiose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z