Definita cuvantului ecvisetacee
ECVISETACÉE, ecvisetacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee criptogame vasculare cu un singur gen în flora actuală (coada-calului), cu frunze foarte mici, solzoase, concrescute într-o teacă în jurul nodurilor, și care se înmulțesc prin spori (Equisetum); (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. équisétacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ecvisetacee
BROMELIACÉE s.f.pl. (Bot.) Familie de plante monocotiledonate din țările tropicale, mai ales epifite, având ca tip ananasul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -li-a-ce-e, sg. invar. / < fr. broméliacées]. Vezi definitia »
SEBORÉE, seboree, s. f. Boală de piele provocată de secreția excesivă a glandelor sebacee și adesea însoțită de hipertrofie glandulară. – Din fr. séborrhée. Vezi definitia »
EPOPÉE, epopei, s. f. Poem epic de mari dimensiuni în versuri, în care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale; epos; p. ext. producție epică de mare amploare. ♦ Șir de fapte eroice și glorioase. – Din fr. épopée. Vezi definitia »
ACANTACÉE s. f. pl. Familie de plante dicotiledonate răspândite mai ales în regiunile calde, cu frunze opuse, flori dispuse în raceme și fructe capsule, al cărui tip este acanta. – Din fr. acanthacées. Vezi definitia »
CRASULACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate grase, având ca tip crasula; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. crassulacées]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z