Definita cuvantului paraclis
paraclís (paraclíse), s. n. – Slujbă votivă. – Mr. paraclise. Ngr. παράϰλησις (Murnu 41), parțial prin intermediul sl. paraclisŭ (Vasmer, Gr., 110).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu paraclis
IBÉRIS s. m. plantă erbacee ornamentală cu flori de diferite culori, dispusă la vârful ramificațiilor în racem. (< fr. ibéris) Vezi definitia »
BUBASTIS, oraș în Egiptul antic, situat la E de Delta Nilului, una din capitalele imperiului în timpul hicsoșilor și locul de origine al faraonilor dinastiei a XXII-a. Aici era divinizată zeița cu cap de pisică, Bastet (gr. Bubastis), care dă și numele orașului. Vezi definitia »
BÓRGHIS s. n. corp de literă de nouă puncte tipografice, pentru culegerea articolelor de ziar. (< germ. Borgis) Vezi definitia »
HISTERÉZIS s. n. fenomen ireversibil potrivit căruia valoarea actuală a unei mărimi, a unei substanțe depinde și de valorile anterioare ale mărimilor care o determină. (< fr. hystérésis, gr. hysteresis) Vezi definitia »
CÓMIS, comiși, s. m. Mare dregător în Moldova și în Țara Românească, în evul mediu, care avea în sarcina sa caii și grajdurile curții domnești, precum și aprovizionarea cu furaje. – Din ngr. kómis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z