Definita cuvantului priva
privá (privéz, privát), vb. – A (se) lipsi. Fr. priver.Der. privat, adj., din fr. privé; privată, s. f., din fr. privé; privați(un)e, s. f., din fr. privation; privatist, s. m. (înv., Trans., persoană care-și face studiile în particular).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu priva
RECIDIVÁ vb. intr. 1. (despre o boală) a se manifesta din nou după vindecare; a reveni. 2. a săvârși o recidivă (2). (< fr. récidiver) Vezi definitia »
HAVÁ vb. I. tr. A tăia cu haveza făgașe în zăcămintele în curs de exploatare pentru a ușura extragerea materialului. [< fr. haver]. Vezi definitia »
BALAKLAVA, localit. în Ucraina (C.S.I.), pe coasta de SV a Pen. Crimeea, la SE de Sevastopol. Vechi oraș, menționat din antic. sub numele de Simbolon. Aici, la 25 oct. 1854, Aliații (Imp. Otoman, Marea Britanie, Franța, Sardinia) au obținut o importantă victorie asupra Rusiei, în războiul Crimeii. Vezi definitia »
REZOLVÁ, rezólv, vb. I. Tranz. l. A găsi soluția unei probleme. ♦ A pune capăt unei controverse, unui litigiu, unui conflict; a soluționa. 2. (Despre instrumente optice) A separa, a distinge amănunte cât mai fine ale obiectelor studiate. – Din lat. resolvere, germ. resolvieren. Vezi definitia »
GRAVÁ vb. I. tr. A săpa în piatră, în lemn, în metal etc. diferite litere sau figuri, în special pentru a obține un clișeu grafic. [< fr. graver]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z