Definita cuvantului soponeală
SOPONEÁLĂ s. f. v. săpuneală.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu soponeală
ALÓNJĂ, alonje, s. f. 1. Piesă mobilă sau demontabilă care servește la prelungirea unor obiecte. 2. (Sport) Mișcare de întindere rapidă a brațelor. ♦ Lungime a brațelor unui sportiv angajat într-o luptă directă cu un adversar. – Din fr. allonge. Vezi definitia »
smultúră, smultúri, s.f. (înv.) 1. (pop.) lână tunsă de pe oi moarte sau smulsă de pe piele de oaie; lână de proastă calitate. 2. (reg.) smoc de lână prins în spinii pe lângă care au trecut oile. 3. (reg.) mulțime de pene jumulite. 4. (reg.) femeie cu aspect dezordonat, neîngrijit, neglijent, cu părul ciufulit; femeie zdrențuroasă. 5. (reg.) carne de purcel de lapte. Vezi definitia »
PÁPULĂ s. f. bubuliță, bășicuță pe piele, de culoare roșie. (< fr. papule, lat. papula) Vezi definitia »
FLOROGLUCÍNĂ s.f. Substanță chimică, derivat al benzenului, cristalină, albă, solubilă în alcool și eter, folosită ca developator fotografic și în industria coloranților. [< fr. phloroglucine]. Vezi definitia »
TROMBÍNĂ s.f. (Chim.) Substanță activă asemănătoare enzimelor, prezentă în sânge, care transformă fibrinogenul în fibrină. [< fr. thrombine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z