Definita cuvantului zgrepțena
ZGREPȚENÁ vb. I. v. zgrepțăna.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu zgrepțena
ATÂRNÁ, atấrn, vb. I. I. 1. Intranz. A sta suspendat, a cădea liber în jos (fiind prins sau suspendat de ceva). 2. Tranz. A agăța, a suspenda de un cârlig, de un cui etc., lăsând să cadă liber în jos. 3. Refl. A se agăța de cineva sau ceva. II. Intranz. 1. A se apleca spre pământ sub o povară sau din lipsă de putere. Crengile atârnă de rod. 2. A avea o anumită greutate (relativ mare); a cântări (mult). III. Intranz. A depinde de cineva sau de ceva. – A3 + târn. Vezi definitia »
COLECȚIONÁ, colecționez, vb. I. Tranz. A aduna, a strânge obiecte de același fel pentru a face o colecție. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. collectionner. Vezi definitia »
MANDRINÁ vb. I. tr. A lărgi găurile pieselor inelare sau tubulare cu ajutorul mandrinului. ♦ A îmbina etanș capătul unei țevi cu o placă metalică. [< fr. mandriner]. Vezi definitia »
PATINÁ2 vb. I. tr. (Despre timp) A acoperi cu patină2 [în DN]. [< fr. patiner]. Vezi definitia »
BOLOGNA [bolóña], oraș în N Italiei (Emilia-Romagna), în C. Padului; 525 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport. Centru comercial (produse agricole). Metalurgie, motoare electrice, mașini agricole, produse chimice, încălț., confecții, produse zaharoase. Cea mai veche universitate din Europa (c. 1088). Muzee. Monumente: Palatul Comunal (sec. 13-15), turnurile înclinate Garisenda și Asinelli (sec. 12), biserica gotică San Petroniu (sec. 14), palatele Bevilacqua (sec. 15) și Poggi (sec. 16). Pinacotecă. Așezare etruscă (Felsina) și colonie romană din 190 î. Hr. (Bononia). În ev. med. republică comunală, încorporată apoi statului papal (1506-1859, cu excepția anilor 1796-1814). În 1860, B. a fost inclusă în Regatul italian. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z