Definita cuvantului extirpa
EXTIRPÁ, extírp, vb. I. Tranz. 1. A scoate, a înlătura pe cale chirurgicală un organ sau o porțiune dintr-un organ (bolnav); a exciza. 2. Fig. A distruge complet; a nimici, a stârpi. [Prez. ind. și: extirpez] – Din fr. extirper, lat. exstirpare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu extirpa
AGRIPPA, Marcius Vipsanius (c. 63-12 î. Hr.), general roman. Principalul colaborator militar al împăratului August. A comandat armata la Actium (31 î. Hr.). A inițiat numeroase construcții la Roma (Panteonul, apeducte, terme). Vezi definitia »
apa necarbonata Vezi definitia »
ÎNTRUCHIPÁ, întruchipez, vb. I. Tranz. 1. A înfățișa în forme concrete, a reprezenta. ♦ Refl. A-și găsi o expresie concretă în cineva sau în ceva, a lua formă concretă, a se realiza. 2. A întocmi; a forma, a alcătui. – Întru + chip sau într-un chip. Vezi definitia »
GRUPÁ vb. I. tr., refl. A (se) aduna, a (se) forma în grupuri. [< fr. grouper]. Vezi definitia »
Kappa = Retard, Se recunoaste, de obicei, dupa freza plina de gel, lanturi groase de tinichea la gat, tricou mulat si bineinteles roz inscriptionat cu .De puta madre. sau .Gigolo Italiano 800. Lui Kappa ii place de obicei sa se pozeze in oglinda si apoi sa posteze pozele pe contul lui de hi5. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z