Definita cuvantului șampanie
șampánie (șampánii), s. f. – Vin spumant. Fr. champagne.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu șampanie
ÁNCIE, ancii, s. f. Mică lamă elastică (de metal, de lemn sau de trestie) fixată în muștiucul unui instrument de suflat pentru a produce sunete sau pentru a le intensifica. – Din it. ancia. Vezi definitia »
ACTINOMETRÍE s. f. disciplină care studiază radiațiile electromagnetice din atmosferă. ◊ măsurare a radiațiilor din atmosferă. (< fr. actinométrie) Vezi definitia »
FICOLOGÍE s.f. Ramură a botanicii având ca obiect studiul algelor. [< fr. phycologie]. Vezi definitia »
MICROFOTORADIOGRAFÍE s. f. tehnică radiologică prin care se pot obține radiografii de dimensiuni reduse; radiografia însăși. (< fr. microphotoradiographie) Vezi definitia »
PSIHOLOGÍE s.f. 1. Știință care are ca obiect studierea activității psihice a omului, a stării și a însușirilor sale psihice. 2. Structura psihică a unui individ, a unei colectivități. ◊ Psihologie socială = latură a vieții sociale a societății care, împreună cu ideologia și cu științele naturii, alcătuiește conștiința socială; psihologia artei = disciplină care își propune examinarea structurilor psihologice definitorii pentru crearea și receptarea valorilor artistice. [Gen. -iei. / < fr. psychologie, cf. gr. psyche – suflet, logos – studiu]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z