Definita cuvantului sampson
sampsón (-ni), s. m. – Buldog. – Var. samson. Tc. samsun (Șeineanu, II, 312; Tiktin). Înv., se folosea mai ales ca nume de cîine.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu sampson
patefon, patefoane s. n. 1. (iron., înv.) soacră. 2. copil mic. Vezi definitia »
TASÓN s. n. punct de concentrare a materialului lemnos dintr-o exploatare forestieră, apropiat de căile de transport. (< fr. tasseau) Vezi definitia »
VAPOTRÓN, vapotroane, s. n. Tub electronic de mare putere pentru stații de radioemisie, a cărui răcire se face cu apă. – Din fr. vapotron. Vezi definitia »
ȘABLÓN s. n. 1. model, tipar după care se poate face o piesă etc. ◊ instrument cu care se controlează sau se măsoară dimensiunile ori unghiurile unor piese în curs de fabricație. 2. piesă având însemnate anumite dimensiuni, după care se reglează războiul de țesut. 3. tip de subiect, acțiune, personaj, procedeu etc. mult utilizat și a cărui reluare dovedește incapacitatea de invenție a autorului. 4. (fig.) formulă stereotipă; clișeu verbal. (< germ. Schablone) Vezi definitia »
RIZOATÓN, -Ă adj. (Lingv.; despre cuvinte) Care nu are accentul pe rădăcină. [Pron. -zo-a-. / < it. rizoatono]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z