Definita cuvantului șișanea
șișaneá (-éle), s. f. – Muschetă. – Var. șușanea. Tc. (per.) șeșhane (Șeineanu, II, 338; Lokotsch 1864), cf. ngr. σισανές, bg. šišane. Sec. XVIII, înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu șișanea
CUREÁ, curele, s. f. 1. Fâșie lungă din piele, cânepă, material plastic etc.; spec. o astfel de fâșie folosită ca cingătoare. ◊ Expr. A-l ține (pe cineva) cureaua (sau curelele) = a avea curaj; a cuteza; a fi în stare (să...). 2. (În sintagma) Curea de transmisie = a) bandă de piele sau de pânză continuă, flexibilă și rezistentă, cu ajutorul căreia se poate transmite mișcarea de rotație și puterea corespunzătoare de la un scripete (sau un arbore) de mașină la altul; b) fig. ceea ce servește ca intermediar pentru a transmite ceva. 3. (Înv. și pop.) Măsură de lungime egală cu circa 16 picioare; p. ext. fâșie lungă și îngustă de pământ. – Lat. corrigia. Vezi definitia »
Innegrirea îndeosebi a colțurilor imaginii, lucru datorat opticii obiectivelor, ce nu oferă un câmp vizual suficient pentru senzor (pentru camere foto digitale) sau cadrul de film (pentru camere foto clasice). Vezi definitia »
Adaptarea curriculelor Vezi definitia »
SUSȚINEÁ vb. II. v. susține. Vezi definitia »
CASIMCEA 1. Rîu în Dobrogea; 60 km. Izv. din pod. cu același nume și se varsă în L. Tașaul. 2. Com. în jud. Tulcea, pe rîul Casimcea; 3.314 loc. (1991). Expl. de șisturi verzi. Așezare rurală romană (sec. 2). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z