Definita cuvantului enciclopedie
ENCICLOPEDÍE, enciclopedii, s. f. 1. Tip de lucrare lexicografică de proporții diferite care tratează sistematic termeni de bază (nume comune și proprii), noțiuni din toate domeniile sau dintr-un anumit domeniu de cunoștințe, fie în ordine alfabetică, fie pe probleme sau pe ramuri. 2. Ansamblu multilateral de cunoștințe omenești. ◊ (Fam.) Enciclopedie ambulantă = persoană care are cunoștințe multe, diverse și precise. – Din fr. encyclopédie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu enciclopedie
FELAȚIE mijă, papiț, supt. Vezi definitia »
PARAPNEUMONÍE s. f. proces având o evoluție asemănătoare cu a pneumoniei, dar cu etiologie nespecifică. (< fr. parapneumonie) Vezi definitia »
VARIÁȚIE s. f. 1. schimbare, transformare; stare a unui lucru care prezintă schimbări. ◊ diversitate, felurime. 2. (biol.) apariție a unui caracter nou la unul sau mai mulți indivizi ai unei specii. 3. (mat.) ~ unei funcții = diferența dintre valorile funcției în două puncte; calculul ~ ilor = capitol al analizei funcționale care studiază proprietățile variațiilor de funcții. 4. schimbare a nivelului unei variabile statistice de la un element la altul în cadrul unei colectivități. (< fr. variation, lat. variatio) Vezi definitia »
GEOFOTOGRAMMETRÍE s.f. Ramură a fotogrammetriei care se ocupă cu măsurarea, determinarea și reprezentarea suprafeței terestre. [Pron. ge-o-, gen. -iei. / < fr. géophotogrammétrie]. Vezi definitia »
SINOVÍE s. f. lichid transparent și vâscos, galben, secretat de membranele sinoviale, care asigură buna funcționare a articulațiilor. (< fr. synovie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z