Definita cuvantului electromiografie
ELECTROMIOGRAFÍE s. f. Înregistrare a contracțiilor mușchilor scheletici cu ajutorul electromiografului. [Pr.: -mi-o-] – Din fr. électromyographie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electromiografie
PSIHOANALGEZÍE s. f. calmare a senzațiilor dureroase prin psihoterapie. (< fr. psychoanalgésie) Vezi definitia »
DEFLÁȚIE, deflații, s. f. 1. Retragere din circulație a unei cantități de bancnote în timpul unei inflații, pentru a face să crească puterea de cumpărare a banului. 2. Proces de răspândire prin intermediul vântului a materialului rezultat în urma eroziunii. – Din fr. déflation. Vezi definitia »
BLINÍE, blinii, s. f. Mâncare făcută dintr-un aluat ca al clătitelor, așezat în straturi și având diferite umpluturi. – Rus blin. Vezi definitia »
FORMÁȚIE, formații, s. f. 1. Alcătuire, întocmire, organizare, constituire. 2. (Geol.) Strat de roci caracterizate prin anumite particularități ale constituției lor și care s-au format în anumite condiții geologice dintr-o anumită perioadă de timp. 3. Fel în care este dispusă o unitate militară pentru adunare, marș sau luptă. 4. Ansamblu, echipă artistică. 5. Componența unei echipe sportive; echipă sportivă. ♦ Modul de dispunere (în coloană sau în linie) a unui grup de sportivi. 6. Combinație de cifre, de figuri sau de poziții la unele jocuri sportive, distractive sau de noroc (șah, loto, pronosport etc.). [Var.: formațiúne s. f.] – Din fr. formation, lat. formatio, -onis. Vezi definitia »
IZOLÁȚIE, izolații, s. f. Faptul de a izola (2); (concr.) strat de material izolant așezat între două medii sau între două sisteme fizice. – Din fr. isolation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z