Definita cuvantului electroporțelan
ELECTROPORȚELÁN s. n. Varietate de porțelan folosit la confecționarea izolatoarelor pentru liniile de distribuție a curentului electric și de telecomunicații. – Electro- + porțelan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electroporțelan
MOȘNEÁN, moșneni, s. m. 1. (În evul mediu, în Țara Românească), Țăran liber, posesor în devălmășie al unei proprietăți de pământ moștenite de la un străbun comun; moștean, răzeș. 2. (Înv.) Moștenitor, succesor. 3. (Înv. și reg.) Băștinaș. – Cf. moștean. Vezi definitia »
CASIAN (sec. 15), copist și miniaturist român. Unul dintre întemeietorii școlii de miniaturiști de la Putna. Vezi definitia »
BUGLOVIAN, subetaj al Miocenului superior, intermediar între Fortonian și Sarmațian (1). Vezi definitia »
CASTÁN, castani, s. m. 1. Arbore cu frunze simple, alungite și cu fructe comestibile (Castanea sativa sau vesca). 2. Arbore mare, cu frunze compuse, cu flori albe sau roșcate, dispuse în panicule, și cu fructe necomestibile (Aesculus hippocastanum). - Din castană (derivat regresiv). Vezi definitia »
barosan, barosani s. m. 1. persoană cu o situație materială înfloritoare. 2. (deț.) subofițer de penitenciar temut de deținuți. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z