Definita cuvantului contramarcă
CONTRAMÁRCĂ, contramărci, s. f. Parte a unui bilet de spectacol care ràmâne la spectator după intrarea în sală, ca dovadă a dreptului său de a lua parte la spectacolul respectiv. – Din fr. contremarque.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contramarcă
ELEVÉZĂ s. f. aparat pentru creșterea artificială a puilor și a bobocilor în fermele zootehnice. (< fr. éleveuse) Vezi definitia »
CARLÍNGĂ s. f. 1. parte a fuzelajului în care stă pilotul și unde se găsesc comenzile de zbor. 2. piesă de legătură longitudinală, care unește diferite părți ale unei nave. (< fr. carlingue) Vezi definitia »
sudínă, sudíne, s.f. (reg.) flăcău sortit ca bărbat unei femei. Vezi definitia »
TÚRLĂ, turle, s. f. 1. Construcție de formă cilindrică sau prismatică poligonală, de înălțime relativ mare, care face parte din complexul arhitectural al bisericilor, înălțându-se deasupra acoperișului. 2. Construcție de lemn, de metal etc. așezată deasupra gurii unei sonde, care servește ca element de sprijin pentru manevrarea unor piese grele, de dimensiuni mari, în cursul forajului sau exploatării sondei. – Din ngr. túrla. Vezi definitia »
MAIONÉZĂ s. f. sos rece din gălbenuș de ou, frecat bine cu untdelemn și zeamă de lămâie. (< fr. mayonnaise) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z