Definita cuvantului tăujer
tăujér (-re), s. n. – Băț, nuia; epitet dat unui om de nimic. – Var. tăujăr(iu), teujer, tăunjer. Mag. tozser (Gáldi, Dict., 163). – Der. tăunji, vb. (a bate, a lovi).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu tăujer
CAPSULIFÉR, -Ă adj. (Despre plante) Care are fructul o capsulă. [< fr. capsulifère]. Vezi definitia »
SPINÁCHER s.n. Velă triunghiulară folosită pe ambarcațiile de sport. [< engl. spinnaker]. Vezi definitia »
SUBINGINÉR s.m. Persoană cu o pregătire inferioară inginerului. [< sub- + inginer, după fr. sous-ingénieur]. Vezi definitia »
BREUER [brɔiər], Marcel (1902-1981), arhitect american de origine ungară. Profesor la Bauhaus și în S.U.A. Unul dintre reprezentanții funcționalismului. Clădiri (ambasada S.U.A. la Haga, Muzeul de artă americană „Whitney” la New York, Muzeul de artă din Cleveland), proiectare de mobilier. Vezi definitia »
ATELIÉR, ateliere, s. n. 1. Local înzestrat cu uneltele sau mașinile necesare, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească sau industrială organizată. ♦ Totalitatea muncitorilor care lucrează într-un astfel de local. 2. Încăpere sau grup de încăperi în care se lucrează opere de artă sau lucrări de arhitectură, prin munca individuală sau colectivă a unor artiști plastici sau arhitecți; p. ext. ansamblul artiștilor sau al elevilor care lucrează sub îndrumarea aceluiași maestru sau grup de maeștri. [Pr.: -li-er] – Fr. atelier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z