Definita cuvantului trupiță
trupíță (-țe), s. f. – Partea centrală a plugului, conținînd plazul și cormana. Sb. trupica (Tiktin; Candrea) sau dim. de la trup, format în interiorul rom. (Scriban).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu trupiță
PASIFLÓRĂ s.f. Specie de plante tropicale din America și din Asia, cu tulpina ramificată și cu flori albăstrii sau albe-roz. [< fr. passiflore]. Vezi definitia »
ANASTRÓFĂ, anastrofe, s. f. Schimbare a ordinii obișnuite a cuvintelor într-o propoziție. – Fr. anastrophe (< gr.). Vezi definitia »
COTIERĂ (pl. COTIRE) 1. apărătoare de coate (pentru sportivi care se pot lovi la coate) 2. Mânecă medicinală, elastică pentru zona cotului, având diametru mai mic astfel încât se exercite presiuni usoare asupra zone. Vezi definitia »
CONTRABULÍNĂ s. f. (mar.) manevră curentă care servește la aducerea de-a lungul vergei a grandeei de cădere. (< fr. contre-buline) Vezi definitia »
DẤRĂ, dâre, s. f. 1. Urmă îngustă și continuă lăsată pe pământ, pe nisip, pe zăpadă pe iarbă etc. de un obiect târât sau de o cantitate mică de lichid, de grăunțe etc. vărsate; p. gener. urmă. ◊ Expr. (Fam.) A face dâră prin barbă = a face începutul, a stabili un obicei (rău), a crea un precedent. 2. Dungă, linie; spec. dungă, rază de lumină. – Din sl. dira. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z