Definita cuvantului turn
turn (-nuri), s. n.1. Construcție prismatică sau cilindrică mai înaltă decît construcțiile din jur. – 2. Tură, piesă de șah. Germ. Turm, prin intermediul săs. Turn (Cihac, II, 428; Borcea 215; Tiktin), cf. sb. torm, turan, slov. turen, mag. toron(y).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu turn
COTÚRN, coturni, s. m. Încălțăminte cu talpă groasă de lemn, pe care o purtau în antichitate actorii de tragedie ca să pară mai înalți. ♦ Fig. Simbol al tragedianului. – Din fr. cothurne, lat. cothurnus. Vezi definitia »
CONCÉRN s.n. Reunire de întreprinderi economice capitaliste din diferite ramuri sub conducerea unui grup restrâns de monopoliști, în care întreprinderile își păstrează formal o anumită independență. [Pl. -ne, -nuri. / < germ. Konzern, engl. concern]. Vezi definitia »
DIÚRN, -Ă adj. de zi, din timpul zilei. ♦ mișcare ~ă = mișcare aparentă, de la est la vest, a aștrilor pe bolta cerească, care are loc în 24 de ore; maree ~ă = tip de maree caracterizat prin aceea că în 24 de ore are loc o maree înaltă și una joasă. ◊ (despre flori) care își duce viața activă în timpul zilei. (< fr. diurne, lat. diurnus) Vezi definitia »
PALPICÓRN, -Ă adj. (despre insecte) cu palpi lungi în formă de antene. (< fr. palpicorne) Vezi definitia »
FRATÉRN, -Ă adj. frățesc; fraternal. (< lat. fraternus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z