Definita cuvantului veste
véste (vești), s. f.1. Știre, noutate, zvon. – 2. Faimă. Sl. vĕstĕ „faimă” (Miklosich, Lexicon, 122; Cihac, II, 455), de la vidĕti, viždą „a vedea”, cf. poveste, vedenie.Der. vesti, vb. (a anunța); vestit, adj. (faimos, celebru); vestitor, adj. (care anunță, care vestește); prevesti, vb. (a anunța, a prezice), din sl. prĕdŭvĕstiti; prevestitor, adj. (care prezice, profetic); vestnic, s. m. (trimis), înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu veste
ARTIFICIALMÉNTE adv. în mod artificial. (< fr. artificiellement) Vezi definitia »
TERMOELECTRICITÁTE s. f. Parte a fizicii care studiază efectele apărute în conductoare sau în semiconductoare și care constau în interacțiuni între efectele termice și cele electrice. – Din fr. thermo-électricité. Vezi definitia »
MÍRIȘTE, miriști, s. f. Teren agricol pe care au rămas, după recoltare, părțile inferioare ale tulpinilor de cereale păioase sau ale altor plante cultivate; (colectiv) totalitate a tulpinilor retezate, rămase cu rădăcina în pământ după recoltare, pe un teren agricol. – Din bg. merište. Vezi definitia »
VERUCOZITÁTE s.f. Excrescență pe piele sau pe suprafața plantelor de aspect verucos. [Cf. fr. verrucosité]. Vezi definitia »
este modul in care erau numite muncitoarele din Paris care faceau parte din lumea cusatoreselor, confectiilor, si modei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z