Definita cuvantului zărăsti
zărăstí (-tésc, -ít), vb. refl. – A se rătăci, a dispărea. În legătură cu sb. zarastati, bg. zarastvam „a se acoperi cu ceva” (Scriban). În Banat și Trans.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu zărăsti
CLOCOTÍ, clocotesc, vb. IV. Intranz. 1. (Despre lichide) A fierbe cu clocote. ♦ (Despre ape, râuri, șuvoaie) A se agita puternic și zgomotos. 2. Fig. (Despre oameni sau despre sentimentele, pasiunile, gândurile lor) A ajunge la un înalt grad de intensitate; a fi gata să se dezlănțuie. 3. Fig. A răsuna cu putere; a vui. [Var.: (înv.) colcotí vb. IV.] – Din sl. klokotati. Vezi definitia »
înveștí (înveștésc, înveștít), vb. – A îmbrăca, a acoperi, a înveli, a înfășura. – Var. învește, part. învăscut. Mr. învescu, megl. anvescu, istr. mnescu. Lat. (in)vestῑre (Candrea-Dens., 898; REW 4531; DAR; cf. Șeineanu, Semasiol., 188), Înv., se păstrează încă în vorbirea pop. din Trans. de Nord (Pop, Dacor., VIII, 68) și Bucov. Conj. oscilează între formele învăsc, învesc, înveștesc. Este dublet al lui investi, vb. (a face o investiție; a bloca, a asedia), din fr. investir. Vezi definitia »
BĂLILEȘTI, com. în jud. Argeș, pe Bratia; 4.890 loc. (1991). Pomicultură. În satul Băjești se păstrează, parțial, curtea fortificată a banului Mareș Băjescu, cu o biserică avînd picturi din 1669. Vezi definitia »
CONFÉTI s.f. pl. Bucățele de hârtie (de diferite culori) mici și rotunde care se împrăștie la baluri sau la petreceri. [Scris și confetti, var. confete s.f.pl. / < it., fr. confetti]. Vezi definitia »
CALAFINDEȘTI, com. în jud. Suceava; 6.004 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z