Definita cuvantului enterobacterie
ENTEROBACTÉRIE, enterobacterii, s. f. Nume generic dat germenilor saprofiți care constituie flora intestinală normală a organismului, precum și germenilor patogeni care intră prin intestinul subțire, înmulțindu-se și provocând diferite afecțiuni. – Din fr. entérobactérie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu enterobacterie
CRIPTORHIDÍE s. f. Anomalie congenitală caracterizată prin oprirea testiculului în cavitatea abdominală sau în canalul inghinal. – Din fr. cryptorchidie. Vezi definitia »
RADIOLOGÍE s. f. Ramură a medicinii care se ocupă cu examinarea corpului omenesc cu ajutorul razelor X și γ și cu aplicarea lor în precizarea diagnosticului și în terapeutica unor boli. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiologie. Vezi definitia »
ARMÓNIE2, armonii, s.f. (Reg.) Armonică (1). Vezi definitia »
CISTERNOGRAFÍE s. f. metodă radiologică de punere în evidență a circulației lichidului cefalorahidian prin trecerea unei cantități de aer prin cisterne (3). (< fr. cisternographie) Vezi definitia »
DECÍZIE, decizii, s. f. 1. Hotărâre luată în urma examinării unei probleme, a unei situații etc., soluție adoptată (dintre mai multe posibile); rezoluție. ♦ Hotărâre luată de un organ al administrației de stat sau de un organ de jurisdicție. 2. (Rar) Calitatea de a fi ferm, hotărât; fermitate. [Var.: deciziúne s. f.] – Din fr. décision, lat. decisio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z