Definita cuvantului enterochinază
ENTEROCHINÁZĂ, enterochinaze, s. f. Enzimă prezentă în sucul intestinal, care activează acțiunea secreției pancreatice. – Din fr. entérokinase.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu enterochinază
CVÁDRICĂ s. f. (mat.) suprafață reprezentată de o ecuație de gradul doi. (< fr. quadrique) Vezi definitia »
PERISFÉRĂ s.f. Primul înveliș solid de la periferia globului terestru, care are o grosime de 1200 km; sima. [< fr. périsphère, cf. gr. peri – împrejur, sphaira – sferă]. Vezi definitia »
ENDOMORFÍNĂ s. f. substanță naturală produsă de organismul uman, cu funcții biologice asemănătoare efectelor farmacologice ale morfinei. (< endo- + morfină) Vezi definitia »
GLETÍERĂ, gletiere, s.f. Unealtă formată dintr-o placă dreptunghiulară de oțel cu mâner de lemn sau plastic, folosită la aplicarea unui strat de glet peste tencuială. – Din germ. Glätt[putz]. Vezi definitia »
LÁMPĂ, lămpi, s. f. Aparat ori dispozitiv care produce lumină prin arderea unui combustibil sau cu ajutorul curentului electric. ◊ Lampă fulger = blitz. Lampă cu halogen = lampă cu incandescență în balonul căreia se introduce un amestec de gaze inerte care conține halogeni, în scopul măririi duratei de funcționare și a strălucirii. Lampă de radio = tub electronic. Lampă de sudat (sau de lipit) = aparat care produce o flacără foarte puternică, necesară în operația de lipire a unor piese metalice. – Din germ. Lampe, rus. lampa, fr. lampe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z