Definita cuvantului acădealabruion
a cădea la bruion expr. a ajunge la o înțelegere (cu cineva).

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu acădealabruion
TAUTOCRÓN, -Ă adj. (fiz.) care are loc în timpi egali; situat la intervale egale, identice de timp. ♦ (mat.) curbă ~ă (și s. f.) = curbă (cicloidă) în plan vertical, cu convexiunea în jos, pe care un punct material greu ajunge în punctul cel mai de jos în același interval de timp din orice poziție ar porni fără viteză inițială; mișcare ~ă = mișcarea mai multor puncte materiale grele care pornesc simultan fără viteze inițiale, din diferite puncte ale unei curbe tautocrone. (< fr. tautochrone) Vezi definitia »
ENDOPSAMIÓN s. n. totalitatea organismelor din solurile nisipoase. (< fr. endopsammion) Vezi definitia »
AVIGNON [aviñō], oraș în SE Franței (Venaissin); 174,3 mii loc. (1982, cu suburbiile). Metalurgie, produse textile și alim. Ind. chimică, piel. și săpun. Palatul papilor (sec. 14). Posesiune și reședință a papilor între 1307 1377, cu întrerupere între 1367 și 1370 („Captivitatea de la A.”). Vezi definitia »
Pantalon are conform definitiilor dvs. origine franceza. Poate noi l-am importat din Franta insa eu stiu ca este venetian la origine. Pantalonul a fost inventat de venetieni si oriunde mergeau in lume si deschideau un magazin de pantaloni isi afisau simbolul Venetiei, leul. Astfel de la „pianta” plus „leone” adica „locul cu leu” se naste „pantaloni”. Revine apoi si ca un personaj al Commedia dellárte, Pantalone, caracter tipic venetian – negustor, amorez, luxos – imbracat intr-un fel de costum intreg rosu mulat pe corp, ce recita poezii in piete. Deci si el un „pantalonar”. Se poate sa gresesc, nu sunt de specialitate, sunt doar fascinat de etimologie. Vezi definitia »
FITÓN s. m. 1. plantă rudimentară. 2. cea mai mică unitate detașată de pe un organism vegetal, care, prelevată dintr-o cultură, dă naștere unui nou organism. (< gr. phyton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z