Definita cuvantului estacadă
ESTACÁDĂ, estacade, s. f. 1. Punte fixă construită la țărmul unei ape mari, către larg, pentru a realiza legătura cu vapoarele care nu pot acosta la chei. ♦ Platformă așezată pe picioare înalte pentru a realiza comunicația între două puncte situate deasupra solului sau între un punct de pe sol și altul situat la înălțime. ♦ Construcție din bare de lemn, de metal sau de beton armat, la intrarea într-un port sau la gura unui fluviu, pentru a micșora lățimea apei în acel loc. 2. Baraj construit de-a curmezișul unui curs de apă sau la intrarea într-un port maritim pentru protejarea contra minelor, corpurilor plutitoare etc. – Din fr. estacade.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu estacadă
BÉICĂ, (1) beici, s. f. 1. Mamifer răpitor înrudit cu jderul (Martes foina). 2. (Reg.) Cuarț. – (2) Comp. magh. béka-só. Vezi definitia »
PERICOLÍTĂ, pericolite, s. f. (Med.) Inflamație a țesutului din jurul colonului. – Din fr. péricolite. Vezi definitia »
ȘOSELÚȚĂ, șoseluțe, s. f. Diminutiv al lui șosea.Șosea + suf. -eluță. Vezi definitia »
ÚRNĂ s. f. 1. vas în care se păstrează cenușa morților incinerați. 2. cutie în care se depun buletinele de vot, numerele de loterie etc. 3. (bot.) capsulă sporifică. (< fr. urne, lat. urna) Vezi definitia »
FRIGOTÉHNICĂ s.f. Ramură a termotehnicii care studiază mijloacele de producere a frigului artificial. [Gen. -cii. / cf. fr. frigotechnique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z