Definita cuvantului adadreptuldebarosan
a da dreptul de barosan expr. (intl.) 1. a da ceva cuiva conform unei înțelegeri prealabile. 2. (iron.) a bate (pe cineva).

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu adadreptuldebarosan
BEȚIVÁN, -Ă, bețivani, -e, adj., s. m. și f. Augmentativ al lui bețiv. - Bețiv + suf. -an. Vezi definitia »
SARAFÁN, sarafane, s. n. Obiect de îmbrăcăminte femeiască, în formă de rochie decoltată, fără mâneci (și fără umeri), care se poartă peste bluză. – Din rus. sarafan. Vezi definitia »
CRAN s.n. (Tehn.) Macara. [Pl. -ne, -nuri. / < rus. kran, fr. cran]. Vezi definitia »
ASSUAN (ASWẴN) oraș în Egipt, pe dreapta Nilului, în aval de cataracte; 195,7 mii loc. (1986). Ind. siderurgică și textilă. Barajul As-Sadd al-Ali (110 m înălțime și 4 km lungime), formează lacul de acumulare Nasser (hidrocentrală – 2.100 MW). În apropiere, celebrele ins. Philae (ruinele templului Isis) și Elephantine. Ruinele templului lui Ptolemeu Euergetes. Numele vechi: Syene. Vezi definitia »
CAZÁN, cazane, s. n. 1. Vas mare de metal, de formă cilindrică sau tronconică, deschis, care servește, în gospodărie sau în tehnică, la încălzit sau la fiert. 2. Rezervor metalic în care se poate introduce apă pentru a fi încălzită (și transformată în aburi). ◊ Cazan de abur = instalație constituită dintr-un focar, dintr-un sistem fierbător, supraîncălzitor de abur etc., utilizată pentru producerea aburului necesar în centralele termoenergetice, în industria textilă etc. ♦ Instalație, folosită pentru vaporizarea sub presiune a lichidelor în vederea întrebuințării vaporilor ca forță motrice, la încălzirea caloriferelor etc. ♦ Instalație compusă dintr-un vas prin care trec o serie de tuburi, folosită la distilarea alcoolului. 3. (Geogr.) Căldare (II). Cazanele Dunării. - Din tc. kazan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z